Pee & Nel

Pee & Nel

donderdag 20 februari 2014

Meeting Leuven

Op 19 & 20 februari 2014 vond er een Comeniusmeeting plaats in onze school. We ontvingen leerkrachten en directies uit drie verschillende landen: Zweden, Roemenië en Turkije.
Onze leerkrachten gaven uitleg over het Vlaamse onderwijssysteem, de stad Leuven en onze school. We presenteerden ook de volgende items uit onze schoolwerking:
  • werken met een talentenportfolio van peuterklas tot 6de leerjaar
  • ons Toeka-project (trainen van sociale vaardigheden)
Onze directeur gaf uitleg over PR-management (nl. het opzetten van een gedragen beleid).

De vier landen namen dezelfde enquête af bij leerlingen en personeel in verband met zelfvertrouwen en rolmodellen. De bespreking hiervan was zeer leerrijk.

Op woensdag kregen we bezoek van de schepen van onderwijs Dhr. Ridouani en op donderdag kwamen Veronika, Daniel en Faissal hun talenten tonen aan onze buitenlandse gasten.

Na het eten van onze typische frietjes gingen onze gasten een les hoekenwerk bijwonen in de lagere school.

Het waren twee zeer intensieve maar leerrijke dagen!

 


















 

 

dinsdag 18 februari 2014

Atelierwerking

Om te werken  aan het zelfvertrouwen en welbevinden van onze leerlingen en tegelijkertijd hun talenten te exploreren werken we in onze school op regelmatige basis met ateliers. Tijdens de atelierwerking maken we niet enkel gebruik van de talenten van onze leerkrachten maar halen we ook extra expertise van professionals in huis. Gedurende zes weken kunnen de kinderen op vrijdagochtend een keuze maken uit de volgende ateliers: koken - muziek - capoeiera - knutselen en logisch denken (schaken). Gedurende zes weken verdiepen de kinderen hun in één atelier en ontwikkelen hun talent.