Pee & Nel

Pee & Nel

donderdag 23 oktober 2014

Sports in Belgium



Sport in Belgium (Pen pals):

There are a lot of different kinds of sports in Belgium: football, tennis, hockey, athletics, basketball,
We have good teams and good players.
Our top-class sport is football. Our national team is called “the Red Devils “
Cyclo-cross is a typical Belgian sport. Cyclo-cross is a road bicycle race held in the field, in the sand and the mud. We have won many gold medals with Sven Nys. You can see him on the picture.
They are always very dirty!!!!!!!!!!!!!





We also participate in the Iron man in Hawaii. This is a heavy triathlon. Last year it was won by a Belgian, we were very proud .





dinsdag 16 september 2014

Back at school

We are back at school. In our class we are with seven children, 4 boys and 3 girls.
Our teacher is miss Annemie.

It's a very nice group.
We sent you some pictures about our holidays in Belgium, Germany, Morocco and France.
It was great.







maandag 8 september 2014

Talentenjacht

Op de laatste dag van het schooljaar organiseert Pee & Nel traditiegetrouw een talentjacht waar leerlingen op vrijwillige basis hun talenten kunnen etaleren!! Het was weer een schitterende show met veel lachende gezichten!!!












maandag 9 juni 2014

Pedagogische studiedag

Op woensdag 28 mei was het thema van onze pedagogische studiedag "zelfvertrouwen en talenten". De leerkrachten maakten via leuke filmpjes kennis met de talenten van Luk Dewulf en gaven in een speeddate elkaar een massa complimenten. Nadien zocht iedere leerkracht via een sneltest zijn/haar talent en talentendomein.






maandag 26 mei 2014

Meeting Otelul Rosu (Roemenië)

Van maandag 12 mei tot en met vrijdag 16 mei trokken juf Annemie, juf Marina en meester Tim naar het verre Roemenië om één van onze partnerschool te bezoeken. Na een bezoek aan Boekarest trok onze delegatie naar het dorp Otelul Rosu!
Naast vele vergaderingen hadden ze ook even de tijd om de school te bezoeken en kennis te maken met de Roemeense leerlingen en leerkrachten! In Roemenië moet er gewerkt worden met zeer weinig financiële middelen. Eén leerkracht heeft soms meer dan dertig leerlingen in de klas. Toch slaagt de Roemeense school er in om aandacht te vestigen aan zelfvertrouwen en talenten van hun leerlingen. Het is een kleine stap naar iets groots!